Att ta reda på webbsidans besöksmängd

Hur tar man reda på hur stor besöksmängden är på en viss webbsida? Det vore kanske intressant att veta, men saken är att detta inte alltid finns redovisat och för det mesta svårt att hitta svar på.

Förr var det vanligt att så kallade ”site counters” var utplacerade någonstans på sidan och talade om hur många besökare en sida haft totalt, under dagen och dylikt. Sådana ser man nästan aldrig längre och för det mesta hittar man inga uppgifter alls om sidans besöksmängd.

En del webbsidor har en undersida som är tänkt för presumtiva annonsörer och där brukar det redovisas till exempel hur många unika besökare som sidan har under en viss period. Men det är en minoritet av sidorna på Internet där du kan hitta detta.

Resurser som upplyser om besöksmängd

Det finns även sidor som tillhandahåller statistik om webbsidors besöksmängd, men i dessa fall är informationen högst bristfällig när det kommer till mindre kända sidor. Vill du se vilka sidor som har mest besökare i världen eller i ett visst land kan du besöka Alexa.com som antagligen är den mest betrodda resursen på området.

Enklare är det att se specifika besöksmängder på svenska sidor på SIS-Index.se. Observera dock att de sidor som rankas efter unika besökare på denna sida inte innefattar alla svenska sidor utan endast dem som registrerat sig (vilket görs för att verifiera för intresserade annonsörer hur stor trafik man har).

Lämna en kommentar