Gratisprogram som städar din dator

Det finns mängder av program framtagna för att göra livet enklare för datoranvändare. Ett sådant som kan användas gratis och gör nytta är CCleaner.

Användningsområdet för CCleaner är att städa bort onödiga filer från din dator. Med tiden samlas temporära filer, systemfiler och dylikt som tar alltmer plats i anspråk och i förlängningen kan sänka datorns prestanda. Med CCleaner kan du ta bort dessa på några sekunder.

CCleaner är alltså inget program som du använder för att ta bort virus utan detta handlar enbart om att städa datorn på obehövliga filer. Som alltid när det gäller program av den här sorten ska du inte förvänta dig att din dator kommer förvandlas från en snigel till en panter, men programmet kan ändå göra nytta och förutom att din dator kan bli snabbare kan regelbundet underhåll också göra systemet stabilare.

Gratisprogram som städar din dator image 7

CCleaner är alltså helt gratis och det är inte frågan om någon free trial utan väl installerat kan du använda programmet för gott. Däremot finns det alternativ i betalversioner med utökade funktioner. Om du däremot är trött på program som pockar på uppmärksamheten ganska ofta inklusive meddelanden om uppdateringar ska du förmodligen undvika CCleaner.

Du kan ladda ner CCleaner här.

Lämna en kommentar