Hur du gör för att ha flera startsidor i webbläsaren

Grundinställningen är att en sida används som startsida, men i vissa webbläsare kan du ställa in så att flera startsidor gäller. Detta fungerar exempelvis i Internet Explorer och Chrome. Hur du fixar detta ska förklaras här.

Explorer

I Internet Explorer 8 gör du detta genom att klicka på pilen bredvid startsida-symbolen och väljer ”Lägg till eller ändra startsida”. I följande dialogruta väljer du alternativet ”Lägg till den här webbsidan till dina startsidesflikar” och bekräftar med ”Ja”.

I Internet Explorer 9 och 10 kan du högerklicka på startsida-symbolen (se bild) och välj ”Lägg till eller ändra startsida” och sedan gör du likadant som förklaras ovan för IE 8.

Chrome

Om du använder Chrome och vill ha mer än en startsida ska du klicka på knappen för ”Anpassa och kontrollera Google Chrome” följt av Inställningar i drop down-menyn. Under rubriken Vid Start klickar du på ”Grupp med sidor” och sedan kan du lägga till en eller flera ytterligare startsidor.

Edge

I webbläsaren Edge går du via Fler åtgärder (symbolen visas i högra hörnet som tre prickar) – Inställningar och sedan markerar du alternativet ”En specifik sida eller specifika sidor”. För att lägga till fler adresser skriver du in denna i fältet där det står ”Ange en webbadress” och sedan kan du klicka på det plus-tecken som finns bredvid fältet för att lägga till än fler.