Hur du gör för att startsidan ska visas då du öppnar en ny flik

Att tillägga till den redan långa titeln är att denna artikel handlar om webbläsaren Firefox i första hand. I Explorer till exempel öppnas startsidan automatiskt, vilket dock inte sker i Firefox och heller inte i Chrome.

Det går att ändra på detta och vi ska här titta på hur det går till i två vanliga webbläsare.

Firefox

Att startsidan inte laddas då en flik öppnas i Firefox är ännu ett I-landsproblem och vi ska genast ta tag i detta. Det finns mer än ett sätt att fixa detta dilemma, till exempel genom att ladda ner ett tillägg. Men det finns en annan lösning som är väldigt enkel: i stället för att klicka på plustecknet som öppnar en ny flik i webbläsaren klickar du på symbolen för startsida samtidigt som du håller ner Ctrl-tangenten.

Är du inte tillfredsställd med denna lösning kan du googla på ”New Tab Homepage” och installera tillägget med samma namn och då kommer din startsida laddas automatiskt när du öppnar en ny flik.

Chrome

Om du använder Chrome fungerar det inte med att hålla nere Ctrl och klicka på hem-symbolen. Det finns dock ett par olika tillägg att ladda ner med snarlika funktioner, bland annat ett som heter New Tab Website, som gör att din valda startsida visas då du öppnar en ny flik.