Ta bort tryckljud och vibrationer i virtuella tangentbord

Genom grundinställningarna brukar det finnas ljud vid tryck och ibland även vibrationer när det gäller virtuella tangentbord i webbläsare på mobiler och surfplattor. Vill du ta bort dessa ljud räcker det inte alltid att gå via enhetens inställningar utan du måste eventuellt ta bort det särskilt för webbläsarens tangentbord. Denna guide visar hur detta går till i Androids operativsystem.

Stäng av tryck- och vibrationsljud i Chrome

För Chromes webbläsare stänger du av tryckljuden och vibrationerna för tangentborden på detta sätt. Gå först till inställningarna (dvs. inställningarna som gäller för din enhet och inte webbläsarens). Välj sedan ”Språk och inmatning” och ”Google tangentbord”. Notera att det kan skilja sig något beroende på enhet och version. Sedan fortsätter du till inställningar och där hittar du möjligheter att inaktivera knappljud och vibrationer vid tangenttryckningar.

På samma sätt kan du ändra detta för ytterligare webbläsare och de virtuella tangentborden som ingår. Med virtuella tangentbord menas tangentbord som inte är fysiska utan som dyker upp direkt på skärmen och där inmatning sker via skärmtryck.

Lämna en kommentar