Låt Google översätta en text åt dig

Om du vill översätta en text från ett annat språk till svenska eller tvärtom kan du låta Google göra det åt dig på någon sekund.

Googles söktjänst innehåller även en översättningsfunktion. Du aktiverar den genom att skriva ”translate” i sökrutan och därpå dyker två skrivfält upp nedanför sökrutan.

I dessa två kan du skriva eller kopiera en text som du vill ha översatt. Grundinställningen är att texten översätts från engelska till svenska eller tvärtom. Observera också att det finns två pilar i motsatt riktning som du kan klicka på för att ändra ordningen. Du kan också översätta texter från eller till en mängd andra språk.

För att byta språk klickar du på någon av de nedåtriktade pilarna du hittar bredvid namnet på språket och väljer sedan från listan som dyker upp.

Det går också bra att direkt i sökrutan skriva ett engelskt ord och sedan ”svenska”, till exempel sökfrasen ”affect svenska” kommer tala om för dig att ”affect” betyder ”påverka” på svenska.

Förutom Googles egen tjänst bör man inte glömma att det finns många bra webbsidor som också har lexikon och där du dessutom kan få exempel på meningar med orden så du bättre förstår kontexten.

Lär dig också hur du översätter en webbsida.