Att beställa från Amazon

Amazon.com är världens största e-handel. Företaget har dock ännu inte svensk filial, men det går bra att få varor skeppade till Sverige.

Amazon.com är huvudsidan medan det finns ”filialer” som Amazon.de (Tyskland) och Amazon.fr (Frankrike) i Europa. En del gissar på att det även kommer finnas en Amazon.se med tiden.

Till dess får du räkna med en del fraktkostnader, mer om det strax.

För att kunna göra en beställning måste du först av allt registrera ett konto. Om du inte gjort så: registrera konto på Amazon.

Sedan fungerar det som på en typisk e-butik. Du väljer varor och lägger dem i en digital kundvagn och sedan klickar du dig visare till kassan också betalar. I kassan anger du vilken adress du vill ha det du beställer.

Du kan sedan göra val för leveranstid. Beroende på beställda varor kan det finnas upp till tre alternativ. Det långsammaste kan ta 18-32 bankdagar medan det snabbaste tar mindre än en vecka.

Beroende på vilka varor du beställer kan det också hända att ordern delas upp. Det finns en mängd tredjepartshandlare anslutna till Amazon och beställer du varor från dessa blir det en separat sändning.

Fraktkostnader

Eftersom du beställer varorna utomlands och ofta från USA kommer det tillkomma ganska dyra fraktkostnader. Du kan heller inte slippa frakten helt genom att handla över ett visst belopp. Detta kan du dock om du i stället handlar från Amazon.de och handlar för över €39.

Nedan visas ett exempel och som du kan se är delen som utgörs av bland annat frakt relativt stor.

Lämna en kommentar