Att göra backup på dina spellistor i Spotify

Att göra backup på dina spellistor i Spotify image 5

Vill du göra en backup på dina spellistor på Spotify finns det tyvärr ingen export-import funktion till hands. I stället får du göra det hela manuellt och hur förklaras här. Detta fungerar på en vanligt dator, men låter sig inte göras med en smartphone.

Din sparade musik på Spotify kan faktiskt försvinna. Till exempel om någon annan som är inloggad på ditt konto råkar radera spellistor eller om något fel skulle inträffa på Spotifys servrar.

Hur du gör en back-up på spellistor eller låtar

Du kan antingen göra en backup på en spellista eller enstaka låtar. Det spelar ingen roll vilket eftersom du använder samma metod.

Om du vill spara en eller flera låtar markerar du dem och sedan högerklickar du med musen och väljer ”Copy http Link” (ett smidigt sätt är att markera en låt i en spellista och sedan trycka Ctrl+A, vilket markerar alla låtar i listan). Låtarna hamnar då i form av varsin länk i urklippet och som nästa steg väljer du att klistra in i något program, Anteckningar förslagsvis.

Du vill att http-länken ska se ut i stil med: http://open.spotify.com/track/0WQiDwKJclirSYG9v5tayI.

Vill du göra backup på en mapp högerklicka på en och gör sedan samma sak som nyss förklarades.

Om något skulle hända på ditt Spotify-konto så att du behöver använda din backup gör du följande för att importera. Markera http-länkarna som representerar dina låtar, kopiera och klicka någonstans på en öppen spellista i Spotify och välj sedan Edit > Paste i menyn (alternativt genvägen Ctrl-V). Nu ska låten/låtarna synas igen. För att importera en mapp till Spotify ser du till att menyn till vänster är markerad och klistrar in.

Lämna en kommentar