Enkelt sätt att ladda ner klipp från YouTube till datorn

Om du vill ladda ner YouTube-klipp till din dator finns det ett gratis pluginprogram som kan användas i Firefox och heter YouTube Video and Audio Downloader. I slutet av artikeln nämns även appar för detta ändamål.

Du kan ladda ner tillägget här.

Med hjälp av YouTube Video and Audio Downloader kan du ladda ner klipp från YouTube och konvertera till formaten FLV, MP4, WebM och 3GP. När du installerat tillägget kommer du se en ny symbol under videoklippet nästa gång du besöker YouTube:

Genom att klicka på denna får du upp ett antal förslag av format och kvalitet för nedladdningen. Klicka på ett av förslagen och därefter laddas klippet ner till din dator. Du kan också klicka på ikonen för YouTube Video and Audio Downloader som visas till höger om adressfältet i din webbläsare. Där kan du sedan välja ”Quick download”.

Genom att klicka på denna ikon kan du även använda det medföljande konverteringsverktyget, ändra nedladdningsplats och en del annat.

Ett program som rekommenderas när du vill spela upp olika videoformat är VLC Media Player (finns gratis att ladda ner från Internet).

Ladda ned klipp med program

Du kan också använda program och ett av dessa är 4K Video Downloader. Programmet är gratis och när du installerat det kan du ladda ned YouTube-klipp på enkelt vis genom följande steg. Börja med att klippa ut adressen till klippet (en adress ser ut av typen https://www.youtube.com/watch?v=j4HqTRXghXA). När du har adressen i urklippet klickar du på knappen ”Klistra in länk” och sedan kommer klippet automatiskt laddas ner (du får också välja vilken kvalitet på videon du vill ha).

När programmet är klar med nedladdningen kan du välja via menyn som kan öppnas i högra sidan via knappen med tre prickar av den nedladdade filen ”Visa i mapp”. Och sedan är det bara att öppna mp4-filen i ett program som VLC exempelvis.

Appar för att ladda ned YouTube-klipp

Du som vill göra detta från en smartphone kan använda appen YouTube Downloader för Android och WorldTube+ för iPhone. I skrivande stund är båda dessa gratis.