Hur du aktiverar ett filter för olämpliga sidor på Internet

Om du av någon anledning vill se till att det inte går att nå sidor med olämpligt innehåll (sidor med sexuellt och pornografiskt innehåll t.ex.) kan du ställa in så dessa sidor inte visas vid Google-sökningar.

Filter för Google

Detta gör du på sidan för sökinställningar. Här finns ett ”Safe Search-filter” som kan aktiveras. Du aktiverar det genom att markera rutan ”Aktivera SafeSearch”.

Detta gör att sökresultat med visst innehåll inte kommer visas (inkl. bildsök) i Google. Det kommer dock inte gälla i andra sökmotorer, men det gäller i samtliga webbläsare.

Filter för Bing

Du kan göra samma sak för andra sökmotorer. Den näst vanligaste som är Bing har till exempel en möjlighet att aktivera ”Säker sökning”. Här finns det tre olika filter ”Strikt”, ”Måttligt” (förvalt) och ”Av”.

Om du vill aktivera filter för olämpligt innehåll i Bing gör du detta i Bing Inställningar. Där markera du rutan ”Strikt” om du vill att allt olämpligt innehåll ska filtreras bort.

Varken Googles eller Bings filter garanterar att samtliga olämpliga resultat försvinner, men det kommer troligtvis uppleva dessa inställningar som effektiva. Det finns utöver dessa möjligheter även funktioner till exempel i antivirusprogram som filtrerar sidor på Internet.

Lämna en kommentar