Hur du får fler följare på Twitter

En del Twitter-konton har tusentals följare medan andra bara har ett dussintal. Finns det något sätt att få fler följare om man inte på redan är en känd person och på så sätt lockar till sig följare? Ja, det går absolut att öka antalet följare och tips på detta kommer här.

Följ andra och en del av dessa kommer följa dig

Den antagligen mest simpla metoden för att få mer följare är att följa andra. Det kan låta som föga konstruktivt, men saken är den att många tenderar att följa dem som följer en själv. Genom att följa ett annat konto syns ditt konto bland följarna på det andra kontot. Du har genom mycket liten ansträngning ökat exponeringen för ditt Twitter-konto.

Förutom att en del råkar få syn på ditt konto och kanske följer det av intresse kommer en del av dem du följer välja att följa tillbaka som en slags tacksamhetsgest. Det finns ömsesidiga beroendeställningar på en plattform som Twitter. De konton med mest följare är beroende av andra följer dem. Det handlar ibland om att ge något för att få något tillbaka.

Sedan är det en fråga hur utstuderat man vill använda sig av denna metod. Det går att följa hundratals eller tusentals andra konton och på den vägen få åtskilliga följande konton. Givetvis är många av dem som följer dig reciprokt (dvs. dem följer dig för att du följer dem och för att minska risken att du slutar följa dem) inga följare som i själva verket är särskilt intresserade av dina tweets. Det är mer en fråga om att samla ihop följare.

Att jaga följare utan urskiljning kommer nästan säkert resultera i att en del som följer dig är botar. Många konton är fejkade och enligt en studie beräknades mellan 9 och 15 procent av alla Twitter-konton att vara botar. Du kan lära dig mer om fenomenet i denna artikel.

En sak till när det gäller denna metod är att gallra bort dem som inte tweetat på lång tid. Chansen är så klart liten en en användare som inte publicerat en tweet sedan ett år eller mer kommer logga in och välja att följa dig.

Re-tweeta andra tweet

Metoden har likheter med tipset ovan. Även här handlar det om att interagera och exponera ens eget Twitter-konto. Om du re-tweetar andra ökar chansen att dessa kommer re-tweeta dina tweets och det skapar i sin tur högre uppmärksamhet för ditt konto på Twitter.

Så antingen kan det leda till att några av de vars tweet du re-tweetar börjar följa dig eller att andra gör det som hittar ditt konto via någon annans re-tweet.

Nischa dig

Att ”nisha sig” är gångbart inom många områden och kan också vara det på Twitter, särskilt om du vill ha många följare. Om du skriver om ditt och datt är det svårare för dig att veta vilka du ska rikta dig mot och följa för att de ska följa tillbaka. Däremot blir det mycket lättare om du tweetar om ett ämne och följer andra som också tweetar inom det ämnet. De kommer se att det finns någon till som tweetar och delar sådant som dem själva är intresserade av och det är givetvis större chans att de följer ett Twitter-konto som handlar om deras eget intresse.

Detta leder till insikten att ibland kan du använda flera konton och beroende vilket ämne du tweetar om göra det från kontot som är mest relevant för ämnet. Detta är ingen strategi som man är tvungen att använda, ibland är det bättre att lägga all kraft på ett konto. Det beror lite på omständigheterna.

Tweeta ofta och regelbundet

Twitter är en strid ström av oöverblickbar information. Hur du än bär dig åt kommer dina tweets nästan säkert drunkna i mängden, men i bästa fall kan dem ses ett litet tag av ett antal andra användare. Det blir därför uppenbart att de som tweetar ofta syns totalt mest (om det bortses från andra faktorer som påverkar synligheten).

Det kan vara svårt att ständigt få nya idéer till tweets. En del löser detta med ”recycle-metoden”, det vill säga de publicerar en tidigare tweet en gång till. När det gäller denna metod är det förmodligen bättre att recycla inlägg med länkar än att recycla en identisk text.

Tweeta om annat än dig själv

Twitter är ett socialt nätverk och därmed inte samma sak som en blogg. Ibland används termerna meformers och informers om två sorters användare. Den första gruppen, meformers, postar tweets om sig själva medan den andra postar tweets om allt möjligt. Om du inte är person folk i allmänhet vill veta saker om kommer du förmodligen skapa mer intresse med dina tweets om dess innehåll är allmängiltigt.

Sponsrade tweets

Detta sista tips är inte något för alla. Men det ska nämnas att det också går att betala för att ens tweets ska synas i flödet hos x antal användare. Detta kommer givetvis öka mängden följare.

Sammanfattning

Som framgått gäller det att vara aktiv, följarna kommer inte alltid av sig själv. Man kan konstatera att det gäller att vara lite framfusig om man vill öka antalet följare på Twitter. Har du fler tips? Dela gärna med dig i kommentarsfältet.

Lämna en kommentar