Hur du spårar bilder på Internet – sök med bild

Många vet inte om att det finns ett väldigt enkelt sätt att kolla ifall en bild finns publicerad på Internet. Detta kan vara viktig kännedom ifall du vill veta om en specifik bild är unik eller tagen någonstans ifrån. Likaså kan du undersöka ifall en bild på dig eller någon annan finns spridd på Internet.

Omvänd bildsökning

Denna metod kallas sök med bild och är ett slags omvänd bildsökning då du redan vet exakt vad du letar efter och endast vill undersöka eventuella förekomster. Tillvägagångssättet är följande: gå till Google.se och välj Bilder (du måste eventuellt göra en sökning innan du kan växla från ”Webben” till ”Bilder”), varefter du klickar på kameraikonen i högra delen av sökrutan.

Är det en bild du har på hårddisken väljer du sedan Överför bild och öppnar bildfilen från hårddisken. Därefter kan du se om bilden är tidigare publicerad på Internet.

Notera att använda detta verktyg inte är detsamma som att genomsöka hela Internet. Till exempel kommer du inte hitta bilder på vissa webbplatser med inloggning.

Lämna en kommentar