Onlinetjänster där du kan livestreama

Med YouTube som ledande plattform finns det idag mängder med möjligheter att nå ut till en stor publik med hjälp av videoklipp. En av de rådande trenderna på Internet är livestream och tjänster som Livestream.comU-Stream och Twitch har massor av användare.

Vad är livestream?

Först en kortfattad redogörelse kring vad livestream är. Med livestream menas att du sänder ett videoinslag live på Internet.

Plattformar och tjänster

Här listas ett par plattform och tjänster där du kan titta på och lägga upp egna videos.

Livestream.com

Livestream.com har funnits sedan 2007 och hette tidigare Mogulus. Erbjuder bland annat en virtuell mediaspelare med HD-kvalitet, program som du använder när du gör en broadcast samt hårdvara som kan beställas.

Du kan använda plattformer gratis, men för att få tillgång till fler funktioner kan du betala en månadsavgift som är $49 till $999 beroende på du vill ska ingå.

U-Stream

U-Stream har funnits sedan 2006 och är delvis vad det låter som: ”You Stream” – ”du streamar”. Du kan lägga upp videos om det mesta och hittills har 85 miljoner livestreamade videos visats.

Att registrera sig och börja visa livestreaming kostar $99 till $999 per månad. Det finns också en möjlighet till 30 dagars free trial.

Twitch

Twitch har nischat sig på E-sport, det vill säga på TV-spelande. På Twitch kan man följa turneringar i datorspel och även brädspel live på Internet. Twitch kan också liknas som ett YouTube med fokus på TV-spel och vem som helst kan skapa ett konto och lägga upp videos på sina TV-spelsessions.

Det är gratis att streama på Twitch sedan du registrerat dig.