Tjänster för kostnadsfria meddelanden på Internet

Det blir vanligare och vanligare med alternativa tjänster i stället för de traditionella när det gäller att skicka textmeddelanden, sms. Några av dessa alternativ presenteras här.

WhatsApp

Tjänster för kostnadsfria meddelanden på Internet image 9

Denna tjänst är kanske den mest kända av dem med vilka du kan skicka gratis sms. Med WhatsApp kan du skicka text, bilder och ljud via din smartphone (stöd för iPhone, Android, Nokia m.fl.).

WhatsApp är dock inte helt gratis (då hade knappast Facebook betalat 120 miljarder kr för att äga tjänsten), utan efter ett år kostar det. Dock är priset blygsamma 7 kronor per år och dessutom är hela första året gratis så det är inget snack om saken att detta är billigare än det traditionella sättet att skicka sms.

Hemsida: Whatsapp.com

Viber

Tjänster för kostnadsfria meddelanden på Internet image 10

Med Viber kan du skicka gratis meddelande både från din dator och smartphone. Förutsättningen för att det ska vara helt gratis är att den du skickar till också är en Viber-användare. Det kanske allra mest anmärkningsvärda med Viber är att du också kan ringa helt gratis så länge du gör det till andra som också har Viber.

Viber är kompatibelt för både Windows och Mac samt fungerar bland annat med Android och iPhone. I nuläget är tjänsten fri från reklam och mycket tyder på att den kommer förbli så.

Hemsida: Viber.com

Skype

Skype är en tjänst med vilken du både kan ringa och skicka meddelanden. När det gäller meddelanden och Skype kan du skicka helt kostnadsfria sådana. Fast det förutsatt att mottagaren också har Skype. Skickar du ett vanligt sms till mobiltelefoner kommer du debiteras och då måste du först köpa Skype-krediter.

Hemsida: Skype.com

Lämna en kommentar