Tjänster med gratis tidskrifter och dagstidningar

Det har dykt upp olika tjänster i form av appar där du kan få tillgång till musik och film. Sedan ett tag går det också att få tillgång till massor av böcker, tidskrifter och en del dagstidningar genom Readly. I stället för att ta del av nätversionerna läser du tidskriften eller tidningen sida för sida – detta fungerar perfekt på en surfplatta med hög upplösning, men rekommenderas inte på en smartphone då skärmen är alldeles för liten för en bra upplevelse. Ett annat tips är att du bör ha stor eller obegränsad surfmängd då läsning på detta sätt leder till mycket dataanvändning.

Readly

Readly erbjuder böcker, tidningar och böcker från 99 kronor i månaden. Du kan också prova gratis i två veckor (med reservation för ändringar). Bland annat så ger dig Readly – när detta skrivs – tillgång till 731 olika tidskrifter (på hemsidan kan du också läsa att det rör sig om flera tusen, men då inräknas olika nummer av samma tidskrift) och du kan även gå tillbaka till tidigare nummer utgivna samma år.

Detta innefattar tidskrifter från olika länder, men det finns mängder av svenska. För att nämna några så ingår Allt om historia, ETC, Foto, Land, Modern psykologi, Råd & Rön och Veckans affärer i sortimentet som också utökas.

När det gäller dagstidningar finns när detta skrivs bara fyra stycken: Expressen, GT, Kvällsposten och Sydsvenskan. Eftersom det finns möjlighet att läsa böcker i en läsplatta på många sätt fokuseras det inte på Readly utifrån boksortimentet här.

Readly-appen fungerar på surfplattor med operativsystemen Android, iOS och Windows. Hemsidan är Readly.com.

Det är troligt att fler aktörer framöver kommer konkurrera med Readly på denna marknad som lär växa i takt med att surf- och läsplattor blir alltmer vanliga i hemmet.