Undvik att bli lurad på dejtingsajter

Dejtingsajter finns i mängder på Internet och hjälper många att hitta en ny partner. Det finns dessvärre många som i stället blir lurade antingen av själva dejtingsajten eller av en annan användare.

Dejtingsajter med fejkade profiler

Det finns mycket pengar inom dejting på Internet och därför försöker vissa aktörer värva nya medlemmar under falska premisser. På många dejtingsajter förekommer det profiler som är falska och skapade av företaget bakom sajten. Oftast handlar det om bilder på kvinnor, vilka inte laddats upp av en användare utan tagits direkt från Internet.

Genom att visa upp profiler där bilder av attraktiva kvinnor eller män syns lockar sajterna till sig nya kunder – det går först att kontakta en annan användare efter att ett medlemskap blivit löst mot en viss kostnad. I många fall använts alltså falska bilder samt profiler och därmed riskerar den som söker en partner att bli lurad.

Det är svårt att komma åt dessa sajter, men det finns fall där dejtingsajter har bötfällts för att ha skapat falska profiler.

Bedragare som är ute efter pengar

Ett annat fenomen som är vanligt är att falska profiler skapas av bedragare som har som avsikt att lura någon på pengar. Det vanligaste tillvägagångssättet är att kontakt tas med potentiell kärleksrelation som lockbete och om kontakten etableras förs snart pengar in i samtalet. Det brukar yttra sig i att bedragaren frågar efter ett lån som denne säger sig behöva för något viktigt ändamål.

Bedragaren brukar också använda sig av bilder, vilka föreställer någon annan. För att ta reda på äktheten i misstänkta bilder kan du använda dig av Scamdigger.com där bilder som ofta används av falska dejtare läggs ut. Du kan även göra en omvänd bildsökning.

Det är många som har lurats av dessa bedrägerier och förlorat pengar. Särskilt är det personer som till varje pris vill träffa någon som är benägna att låna ut pengar – ett lån som givetvis aldrig återbetalas. Om du kontaktats av en person på en dejtingsajt och pengar kommer på tal bör du alltså vara väldigt vaksam. Läs mer om de bästa dejtingapparna.

Lämna en kommentar