Åtgärder om du inte kan nå en specifik webbsida

Har du under en längre tid problem att nå en specifik webbsida medan din Internet-uppkoppling i övrigt fungerar finns ett par åtgärder att prova.

Scenario: Internet fungerar, men en viss sida kan inte nås (utan att problemet gäller sidans övriga besökare) låter som ett ganska udda problem, men inte allt för ovanligt. Orsakerna är oftast DNS-relaterade.

Om du inte redan provat att göra en omstart av datorn och prova en annan webbläsare kan du göra detta. Dessa åtgärder är inte troliga att avhjälpa problemet, men de är enkla och därför värda att genomföra.

Om felet kvarstår är det troligt att det har att göra med din router, telefonbox eller dylikt som du använder. Pröva därför att stänga av routern/telefonboxen ett par minuter och sedan starta om den. Skulle inte detta fungera bör du prova att ta ut nätverkskabeln från datorn till routern/telefonboxen och i stället koppla den direkt till väggen.

Övriga tänkbara orsaker är att din IP-adress av någon anledning har blockerats av webbsidan ifråga. Detta kan ha skett av misstag och du kan i så fall kontakta dem och fråga.

Återstår fortfarande felet är rådet att kontakta din Internetleverantör.