Hur du rensar cache från webbläsaren

Cache innebär att vissa saker från webbplatser lagras i webbläsaren så att de finns där nästa gång du besöker samma sida. Ibland är det av olika skäl önskvärt att rensa cache för att nollställa webbsidan. Här förklaras hur du gör detta i Chrome och Safari.

Safari (iPhone)

Om du använder iPhone heter din webbläsare antagligen Safari. För att rensa webbläsarens cache gör du följande. Gå till Inställningar på hemskärmen och välj ”Safari” – ”Rensa historik och webbplatsdata”.

Chrome

Chrome är den vanligaste webbläsaren för bland annat Windowsanvändare och om du vill rensa cache i Chrome ska du klicka på symbolen som består av tre punkter (”Anpassa och kontrollera Google Chrome”) och från menyn väljer du ”Fler verktyg” – ”Ta bort webbinformation”. I den ruta som sedan visas kan du välja att ta bort cache genom att klicka på ”Rensa data” när alternativet ”Cachade bilder och filer” i förkryssat.

Firefox

Sökväg i Firefox: ”Öppna Meny” (hamburger-ikon) – ”Options” – ”Privacy & Security”. Där under rubriken ”Cookies and Site Data” kan du klicka på ”Clear Data”.

Lämna en kommentar